Top
Geld Komt Uit Het Niets
  • Geld Komt Uit Het Niets
20,00

Begeerte maakt blind
-Boeddha-

Met het lezen van dit boek treedt u binnen in de wereld van de financiële instellingen.
Auteur Ad Broere schetst in historisch en toekomstig perspectief een verpletterende visie op de wereld van het geld.
Hij laat het vernietigende effect zien dat rente heeft op de economie en legt een goed gecamoufleerd herverdelingsmechanisme bloot waarbij geld van de overgrote meerderheid naar een zeer kleine minderheid vloeit. Deze herverdeling creëert een sociale polarisatie die op den duur ondermijnend is voor ons democratisch stelsel.
Broere laat ons zien dat het financiële stelsel ziek is. Particuliere beleggers, hedgefunds en investeringsbanken gokken op grote schaal;  miljarden worden in bodemloze putten gegooid en deze miljarden moeten weer worden opgebracht door de mensen die het minst bezitten.
Van de Europese landen die nu nog soeverein zijn zal de macht worden ontnomen door het ESM en het begrotingspact en uiteindelijk worden overgeheveld naar een niet democratisch gekozen bestuur.
Het is bijzonder interessant om over de achtergronden te lezen van een wereld waarmee wij allen elke dag te maken krijgen en waarover wij tegelijkertijd zo weinig weten.

Ad Broere, econoom en auteur van Een Menselijke Economie en Ending the Global Casino? is meer dan dertig jaar werkzaam in respectievelijk de financiële-, opleidingen- en adviessector. Door zijn brede kennis en ervaring weet hij als geen ander de sterktes en zwaktes van het huidige financiële stelsel  te verklaren. In Geld komt uit het ‘niets’ legt Broere op begrijpelijke en niet-academische wijze uit waarom het essentieel is voor de toekomst van aarde en mens om te breken met het huidige financiële stelsel en hij beschrijft mogelijkheden waarop  we die toekomst veilig kunnen stellen.Doorsturen naar een relatie
@
@
Generating captcha code